Sunday, December 26, 2010

melantak prosperity di hari krismas yang sungguh berbahagia sebelum menonton kak limah

hey buddies !
joyah tulis entry lagi hari ini [ weekends boleh la kan..hari biasa jangan harap ]..tapi entry kali ini just mahu kepoh-kepoh pasal hari semalam..joyah baru pulang dari JB semalam..bertemu kekasih hati..bosan la asek deting kat batu pahat jek..haha..sampai JB around 10.30am..awal gile bukan? haruslahhh...mana boleh membazir satu hari macam tuh je..budak munchet dah tunggu kat Larkin then terus ke City Square..lokasi favourite kat JB untuk berpacaran..miahaha..lain-lain tempat jauh..malas nak membazir masa skali lagi [ aku memang berkira pasl masa bile ngan budak munchet neh ]..

sampai-sampai je terus ajak budak munchet beli tiket wayang..excited kaw nak tengok cite HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH..dari 2 minggu lepas nak tengok asek tak jadi je..semalam pulak public holiday pulak..tuh yang gile excited beli tiket wayang pukul 11am..tu pun orang queue da panjang..then bla..bla..bla..lokasi seterusnya opkos la menternak lemak..ajak budak munchet gi makan McDonald's..prosperity burger weyhhh..budak munchet siap beli extra lagik kentang putar2 tuh..suka sangat beliau makan mende alah tuh..


sebok jek jari2 bersaiz besar budak munchet ni..haha

then bila perut dah full kami teruskan misi round-round satu CS..macam biasa budak munchet ni jenis tak heran sangat nak masuk2 dalam kedai kat CS nun..melainkan beliau ada nak beli something..so aku la yang dok tarik beliau masuk kedai sana sini..haha..masuk kedai aksesori pompuan pown die layan jek..suruh pilihkan clip2 mengarut pown beliau layan jek..siap join2 aku menggedik lagi pakai2 clip tuh kat shawl..haha..sayang lebihh la kat beliau ni <3


budak menchet belikan clip comel ni buat kekasih nya yang tersayang..awww ~


pas tuh beliau suruh daku posing2 bagai lepas beliau pakaikan clip tuh buat daku..
hehe..gedik la kaw..

pusing-pusing sampai la tak taw lagi nak pergi mana lagi..pdhal jam baru pukul 1.30pm..tiket pukul 3.30pm..finally decide duduk jek melangok kat depan wayang selama 2 jam..borak-borak,ngumpat-ngumpat [ pakwe i sporting okey kalau ajak ngumpat..ngahaha ]..

movie ni takde la best sangat pun..aku ni je yang excited tak masal..tapi takpe la kan..at least ada la jugak aku gelak2 gila bapak..boifren pun ade la jugak gelak2..tapi tak sekuat aku gelak..haha..



start tengok movie ni aku da dapat tangkap da yang kak limah ni bukan hantu pun sebenarnya..


kak limah ni orang gila yang lari dari hospital gila ya sebenarnya..haha


part ni la paling aku gelak2 sampai hilang ke'ayu'an aku..haha..nasib baik gelap..tak nampak la rupa aku gelak lagu tuh..


johan dalam movie ni pun kurang lawak la..
kalau nak compare..zombi kampung pisang more lawak ye..


muka garang+kebulur+tak puas hati terbaik dari beliau..

after tengok wayang masing-masing perut dah lapa balik..bagus la sangat kan..dua2 nafsu makan macam kuda..miahahaha..then decide nak makan kat food court jek..jimat..time nih paling tak leh blah..beliau order nasik goreng ape tah..pas tuh ada ayam goreng..punye la beliau tak saba nak makan ayam tu guna sudu garpu..last2 beliau gi basuh tangan then menjamu selera lah beliau dengan menggunakan tangan [ sempoi gile pakwe wa..haha ]..aku cuma mampu gelak jek la..hadoii..


see..sempoi la beliau..i likee


memang buruk perangai bila dah datang feel lapar beliau..


perkara wajib beliau buat bila keluar deting..check handphone aku..haha
ntah ape tah dia nak tengok..ingat aku mengatal ngan jantan lain blakang dia la tuhh..haha


at that day jugak..mata aku ni sering kali di sajikan dengan pemandangan budak2 skolah dok usung kamera DSLR ke hulu hilir..kayo la seyh budak2 skolah zaman skarang..dah ade DSLR tuh..ngadu la ngan pakwe..cakap aku jeles..lihat ape kata pakwe..

" cuba jangan suka ikut orang.."

lagi satu..

" ni la dia budak tak reti saba.."

haha..maceh b...suka jawapan tuhhhh :p

kami blah dari CS pukul 6.30pm sebab tiket bus aku pukul 7pm..huwaaaa..kejap jek rasa..nak deting lama lagiiii....jom kawen,b...[ gatal as usual ]
macam biasa bila nak naik bas..dan2 tuh la meleleh air mata macam nak berpisah lapanpuluh tahun..sedih laaaaa...


after that time aku da gerak on the way balik bp..time aku tengah syok2 tido tiba2 boleh pulak aku terbangun suddenly..pas tuh tengok kat lua hujan lebat..adehh..ni yang tak suka ni..apsal hati aku tak sedap je ni..terus kol budak munchet..lapanpuluh kali tak angkat [ okey..ni tipu..tak sampai lapanpuluh kali pun..tapi yang penting banyak kali ]..okey..aku dah tak senang duduk..kalau boleh lompat-lompat dalam bas aku dah buat okey..masih lagi cuba call budak munchet lagi..tak berjaya....then lebih kurang pukul 11pm aku dapat msj..dari beliau ! bukak dengan penuh berdebar2..

" awk..saya accident..luka-luka.."

jeng..jeng..jeng..

okey..dengan lajunya aku mendail nombor budak munchet ni..tanya kat beliau ape jadi sambil air mata dok meleleh lagi [ demmm ! apsal kaw gembeng sangat skarang ni joyah ]..

tapi nasib baik beliau okey..just luka-luka sikit je..haih ! wa sayang lu amat derrr..tak boleh wa denga lu sakit-sakit ni..

apapun..yesterday was another great day for us..
we laugh together..
we happy together..
we 'bunchet' together..
and we share love together..
i love you <3


sekian entry berbaur excited dari aku..sape-sape menyampah? ade aku kesah?? [ ayat skema lagi dikalangan para blogger ]


budak blakang aku tu asek pandang aku atas bawah jek..apa la masalah kaw ye..haha





p/s : budak munchet ajak kawen..tapi takde duet..boleh ke? haha ~




6 comments:

Budak Botak said...

he3, bahagianya...

Mama Zharfan said...

me baca entry ni.terigat plak time me muda2 hehe zmn dating2 bercintun ni..
me doakan u cepat kawin :)

joyahLisa said...

@Budak Botak
hehe..
budak botak..
maceh la..
semoga budak botak bahagia jugak..
hee

joyahLisa said...

@Mama Zharfan
hehe..
best nye MZ doakan saye begitu..
aminn..

semoga MZ sentiasa bahagia bersama2 family tersayang..
hehe

anyway.,
thanks ye
:)

aliza said...

boleh jew kalo nak kawen..haha

a'ahkan cite hantu kak limah tuu biase2 jew.cam berjanji lak tgk movie n makan mekdi yang same.kui3

joyahLisa said...

@aliza
eh zaza..
ape kata kaw jadi sponsor utk wedding aku? haha

:D