Sunday, January 2, 2011

pandai cik wawa tag orang ye :)

hye hye..
entry kali ni semata-mata nak jawap tag dari cik wawa kita yang sedang berbahagia sangat..
siyesly tumpang gembira bila tengok orang lain gembira..
^_^

tag kali ni berkisar tentang makanan dan minuman...
amboi cik wawa..
pandai betul la kan..
tag kat orang yang nafsu makan macam kuda ni..
anyway thanks dikk :)

let's begin !

1. Namakan 3 makanan yang korunk paling suka dan bagi spesifik nama makanan tersebut dan da way you like it .
kentang pusing-pusing [ kentang prosperity burger la ]
laksa terbaikkk [ laksa johor buatan mak den la ]
lauk ibu [ lauk pauk kt kedai ibu area kolej nun ]

2. Jenis air apa yang korang paling suka .
yang ni memang tabiat buruk aku..selalu gak kena maki ngan boifren..
aku suka semua air sejuk..haha

3. Which type of food yang korang paling prefer? pilih 3 malay, chinese, japanese, western, italian, mexican or arabian?
malay [ laksa johor mak ]
western [ beef steak yang tak liat okey ]
italian [ meatball + mushroom spaghetti ]

4. Apa makanan yang korang paling expert masak? dalam kata lain takyah tengok resipi tapi at da same time bila orang lain rasa orang lain akan kata..."wah, sedap gila~!!
haha..tak brani la letak la..takat ni takde lagi orang impress gile ngan masakan aku..
kalau ada pun encik boifren jek la..tuh pon rasa nak amik hati jek..haha

5. Semahal mana korang bayar makanan korang?
okey..aku kedekut..kalau boleh nak orang belanja..haha

6. Beri nama restoren feveret. apa nama makanan paling sedap kat situ.
nak cakap mekdi boleh tak?

7. Ayam, kambing, lembu, itik, burung puyuh, burung wak2, landak, ayam denak, mana satu yang korang suka? kalo ada lain yang korang suka aku tak list korang bitau jelah.
sume aku sapuu..haha

8. Restoren/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. dan makan minum apa? kalo korang ingatla..
restoran MK dekat Summit..ponteng kelas sama-sama gi makan kat sini..haha..tak niat pon nak ponteng..tapi tiba2 tengah makan ujan lebat la kan..stuck la kat Summit tuh..hehe

9. Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang. kenapa?
ape2 jenis lauk yang ada ketam..boifren hampir kena operation sebab tercekik kulit ketam..haha..

10. Kalo korang pergi rumah orang, korang harap tuan rumah tu hidang apa?
isk..boleh pulak nak mintak2 ek..depa bagi air sejuk pon kira okey la tuhhh..

11. Makanan yang korang tak boleh telan langsung..samada tak sedap or tekak korang dah kembang..
setakat ni..takde lagi la..aku bantai jek sume..even sekali seumur hidup..haha

12. Menu raya paling disukai?
rendang + kuah kacang + ayam masak kicap opkoss !

13. Jajan or cekedis feveret?
sume layannn...haha

14. Beri 2 makanan yang emak korang masak korang suka.
mak masak sume sedap sokmoo..
tapi paling terbaikkkk..
laksa johor from mak..
terbaikk woo..

15. Makanan paling pedas korang makan..sapa masak?
erk..masak tempoyak buatan mak en. boifren...
sangat pedas...huhu

16. Kalo korang jumpa orang yang tag ni apa yang korang nak beli/belanja?
nak belanja cik wawa big apple satu la :)

17. Sila tag 5 orang yang dipaksa untuk buat tag ni.

zaza
ain
jannah
black forest
ina


p/s : selesai aku tulis entry ni..aku terus lapaq..hadoiii

4 comments:

aliza said...

sama ngan aku suka kentang pusing2 tuu.. ngeh3

joyahLisa said...

@aliza
haha..
sedap dowhhh..
aku tak pandang sangat burger prosperity tuh..
dah la pedas gile..
haha

Lya said...

tag kamu jg..ngee~

http://missiyliablog.blogspot.com/2011/01/salam.html

Lya said...

tag kamu dear =)

http://missiyliablog.blogspot.com/2011/01/salam.html