Friday, August 12, 2011

sungguh aku tak kisah

assalamualaikum....

hari ke 12 kita menyambut bulan Ramadhan..
alhamdulillah..aku masih berpuasa penuh..
alhamdulillah..bulan yang mulia ni berat badan dah susut 2kg..
alhamdulillah..aku dapat berbuka dan bersahur dengan makanan yang cukup untuk mengalas perut..

abaikan sebentar kisah berpuasa..
dalam pada aku bersyukur dalam bulan Ramadhan ni..ada terselit sikit rasa terabai oleh seseorang..ouh sungguh aku tak mintak 24/7 kaw ada dengan aku..tapi..tapi..tapi..arghhhh..susah nak cakap..sebab dulu boleh je..kenapa sekarang kurang boleh ye? okey..aku faham sedikit sebanyak..kaw sekarang masih belajar..fokus kaw bukan untuk aku sahaja..study dah jadi fokus utama kaw sekarang..


"eh..kemonnn la joyah..bukan kaw ke yang yeye sokong gila-gila dia nak sambung blaja? bukan kaw ke yang naikkan semangat dia untuk sambung blaja..bukan kaw ke yang bantu dia naikkan semangat di saat dia jatuh dan gagal dulu? so bila dia dah bnagkit kenapa kaw nak bising-bising pulak ni?"


okey..kata hati aku kerap menjerit ayat di atas bila masa aku terasa diabaikan..dan secara automatik nya aku akan tukar mind set..on the spot ! lalu membalas kata hati aku..


"yelah..aku jugak dulu yang yeye bagi motivation kat dia suruh teruskan perjalanan..aku jugak yang tolong dia bnagkit dari kegagalan..aku sepatutnya faham..aku tak patut pentingkan diri sendiri..aku kena faham dia..aku kena abaikan perasaan aku yang rasa terabai tuh..*ayat serabai*..."



baik lah..aku cuba buat sebaik mungkin untuk menhadapi situasi bila mana aku rasa terabai..kemonn la..ade facebook kan..kaw online la sampai lebam sampai kaw boleh abaikan dia buat sementara waktu..nice bukan..okey :)

untuk kamu tu..maaf la kamu yakini kekasih/sahabat saya..pesanan untuk kamu..belajar bersungguh-sungguh demi masa depan kita..ecehhhhhhhhhh :p

4 comments:

KiD said...

ya.online sampai lebam.haha.

noraliza said...

jangan pikir yg bukan2..hehe

joyahLisa said...

@KiD
ye..
sampai lobam..
huhu

joyahLisa said...

@noraliza
tak fikir bukan2 pun..
ntah la...
hurmm