Tuesday, May 26, 2009

:: ape makna sume ni?? ::

emm..ari ni bangun pg aku kol die..aku denga suare die lain sgt..aku tanye r die knape?die ckp die ase tak sedap ati..aku tanye lg..why tak sedap ati?die jwp 'ntah'..emm..aku pown da mule ase tak sedap ati la pulak..aku suwo le die cite ape yang die ase..die ckp da bpe ari ni banyak bende yang tak sedap didenga jd..frst..kerusi yang nenek die duduk utk sembahyang tetibe patah..nasib baek nenek die tak ape2..pas tu..die ckp time die bce al-quran ari tu tetibe die tertutup al-quran tu kuat2..n then lg satu die ckp da bpe ari umah die asek de menatang cengkerik jek..aduh..aku denga pown da ase tak sedap ati..tp aku tak mau pk bkn2..aku pown ckp ngan die jgn pk bkn2..jgn diikutkan sgt pe yang die rase tuh..aku suwo die banyak2 doa lepas sembahyang..doakan bia sumenye baik jek..n aku pown ingatkan diri aku gak spya doakan yang terbaik untuk semua..emm..jujur aku ckp..aku ase nak meleleh air mata bile die ckp bende ni sume kat tepon..aku takot giler lau ape2 jd kat die or family die..but die la expecially..aku syg die sgt2..aku tak tau ape jd kat aku lau smthing berlaku kat die..aku kesian gak kat die..asek ngadu sakit tekak..aku sendirik pown tak tau la pe keadaan tekak die yang injurt dlu..bile aku tanye die jwb 'okey je'..tp knape asek mengadu ase sakit jewk?? aku geram gak kadang2 ngan die ni..mkn ubat pown nak kne suruh..ish2..pas tu makan ske dilambat2kan..pas tu ngadu pewot masuk angin..emm..sayang..sayang..tau tak yang owg neh risau sgt kat ye?? tau tak yang owg ni membebel selalu pown utk kebaikan die?? tau tak yang owg ni sayang sgt kat ye..huh! it's ok..aku kene banyak besaba ngan owg yang aku syg..n aku harap takde la ape2 jd kat die or family die..syg..i l o v e y o u s o m u c h..=)

4 comments:

p-DaUz :D said...

hai..
takot gak aq baca citer ko ni.
hm..
i hope everything ok.
:D

joyah said...

ko takot?
aku lg lew takot..
eeniway thanks sbb bace blog akuh ni..

p-DaUz :D said...

huhuu.
xde pe2 yg tejd kan ?

joyahLisa said...

emm..
so far tade melainkan die mendapat penyakit baru..
semput..
ya..penyakit semput..
dlm kate lain asma..