Monday, November 22, 2010

ada aku kesah??


salam 1 Malaysia..
entry pertama untuk 22 November 2010

AMARAN KERAS !!
* entry kali ni mungkin akan menyebabkan seseorang individu berasa sentap..maka..dengan ini aku nak sound awal-awal..tak semua seperti yang aku maksudkan..sape-sape yang tak terasa,maka anda tak seperti yang ditulis oleh aku..
sekian
^_^

mulakan mukadimah dengan cerita gembira dulu..
ya..nak bagitau yang hari ni aku happy dapat together-gether round-round satu bpmall sampai kaki krem dan akhirnya melepak di kerusi urut [ hamboi panjang ayat cik kak ]..begitulah situasi bila berpacaran/berdeting bersama kekasih..tak kisah jalan mana-mana janji terasa puas dapat spent time sama-sama..itu yang berlaku hari ini..thanks ye boifren sebab sudi datang sini berjumpa adinda [ tibe-tibe ] ^_^



balik-balik dari bpmall..borak-borak dengan mak..story mory pasal nak interview keje esok..then tiba-tiba mak meluahkan rasa tak puas hati beliau terhadap sorang rakan beliau..aku bahasakan die makcik la eh..

makcik nih dengan tiba-tiba amat amat lah dan terlalu bangga anak die masukUITM..okey makcik..tak dinafikan ye..kat Malaysia ni memang da sinonim la kan..budak-budak pandai sume masuk UITM..fine makcik..tapi tak perlu lah makcik bangga sangat dengan anak makcik yang kat UITM tuh di depan mak saye ye..anak makcik tuh memang la study kat UITM kan..tapi belum tentu die pandai serta bijak sangat..

antara ayat-ayat makcik2 yang tak leh bla :

"anak aku sekarang kerja dah senang..aku langsung tak keluar duit aku..semua anak aku bayar.."
* yelah makcik..duit makcik tuh nak bawak ke mana? ke kubur? maaf....

"Tadi baru pegi sekolah kebangsaan anak saya ni dapat nombor 1,sekarang ni kat sekolah agama pulak..anak saya yang sulung pulak belaja kat UITM..dah nak abis.."
* okeh..siyes mak aku tak tanya..die tibe-tibe becerita kat mak aku..nampak sangat la nak show off kan..padahal mak aku datang sekolah tuh sebab adik aku dapat tokoh akademik..mak aku malas jek nak bising2..low profile..takpe la makcik..anak makcik jek yang pandai kan..

rata-rata masyarakat kat Malaysia ni sangatlah berbangga anak beliau dok blaja kat UITM tuh..ermm..kot ye pown tak payah la nak bangga sangat depan makcik2 yang anak die tak blaja kat UITM tuh ye..

sebenanrnya pada aku..same jek kalau belajar kat mana-mana..otak masing-masing kan..and tak salah nak cakap kan..kebanyakkan mereka yang menganggur adalah mereka-mereka yang lepasan universiti..so tak payah la nak bangga-bangga sangat kan dengan anak makcik tuh..kat mana-mana sama jek..

mak,
tak payah la mak nak terasa dengan cakap-cakap makcik2 tuh..blaja kat mana-mana sama jek mak..rezeki ada kat mana-mana..pekak kan telinga jek ^_^


p/s : entry bukan menunjukkan aku anti pada budak UITM..please don't get me wrong..malah aku berbangga sebab aku punya ramai sahabat yang belajar di sana..sekian..

5 comments:

Yellow LEOpard said...

aduh makcik tuh..kerek betol.. *saje nk emo sekali* hehe

Fakhrur Razi berkata said...

hohoho itulah kebanggaan para keibuan ;P

Nurdiana F said...

huu .relaks2 joy.persetankan mereka okeh! caiyok

luvly^bunny said...

thumbs up !! i like...
smpai kn yg msok pon kdg2 bkn pndai tp pkai org dlm sbb ade duet ..
hahaha !!
lawak lah...
jgn nk over sgt LAH !

*x tuju pd sape2 jgn terase k~

joyahLisa said...

haha ~ like komen2 korg ni..