Thursday, November 18, 2010

mari menayang lappy dalam "contest realiti & fantasi"






salam satu malaysia you ollzzz
^_^

entry kali ni nak sebok-sebok join contest..
setelah sekian lama try join contest kat arena blogger and tak pernah menang..
kali ni masih lagi bersemangat nak join..
never give up okey..haha
mintak-mintak la kali ni buleh menang..
saguhati pong jadi la..
hahaha...

tuan belog ni iaitu si reiko telah sudi menjenguk blog joyah yang tak seberapa ni..
die tinggalkan jejak kat shout box suro eden join contest..
weyh..bukan senang tuan punye contest nak invite kite sendirik taw..
dengan perasaan berkobar-kobar eden cuba juga..hikhik..

*psst : layan la beb lagu kat belog kaw reiko..poco-poco,hindustan...haha

contest kali ni diberi nama..

CONTEST REALITI & FANTASI
@
CONTEST BERSAMA LAPTOP KESAYANGAN
^_^

Glitter Photos
Contest Realiti&Fantasi

Contest ! Contest ! Contest !
RM170 Untuk Hampa seMua daN RM30 Utk 6 org Terpilih [ kecuali pemenang La ]
Macam mana nak join ?? woohhh senang aje,contest paling senang pada abad terkini !

jum kite survey dulu pantang larang dalam contest ni
^_^

dimulakan dengan bahan-bahan ye you ollzz..
amboi..da macam nak masak-masak ni..haha

BAHAN-BAHAN

1-Laptop sendiri [ ADA ]
2-Line Internet [ ADA tp agak lembap..sabo jek la ye ]
3-Mozila/explore/lain2 [ ADA eden guno google chrome..eheks :) ]
4-Idea sendiri [ ADA ]
5-Kamera [ ADA kamera enpon cikai saje :) ]
6-Blog [ ADA ]
7-ikut suka laa [ ADA ]

hah..memang betul la kan..macam nak masak-masak..bile sume bahan dah ada..
meh-meh usha pulak cara-cara membuatnya..
^_^

Cara-cara Membuat :)

1-Pakai comei2 taK kiRa la laptop ke diri sendiri ke. . ( kreativiti masing2 )
DONE !
[ eden tak comel..terima la dengan hati yang terbuka..ahaks :D ]

2-Snap banyak2 pic ampa dengan laptop sendiri
DONE !
[ cam tau-tau ja eden snap banyak-banyak taw :) ]

3-Pilih pic yang paling terbaik,tercun,tercomei ( tak lebih dari 3 keping )
DONE !
[ dah pilih dah..yang terbaik mungkin..tercun tuh dop tawu la kan..cukup-cukup 3 eden bagi..haha ]

4-Buat 1 entry kenapa ampa sayang laptop ampa 2...
DONE !
[ telah ku kepilkan bersama selepas pic-pic cun dari eden tuh :) ]

5-Tajuk entry ikut suka tapi mesti kena ada ayat "Contest Realiti&Fantasi"
DONE !
[ ade tambah sikit-sikit belah depan..ahaks :D ]

6-Jangan Lupa tulis macam mana ampa nak dapatkan laptop kesayangan ampa 2..(duit sendiri ke,hadiah ke,apa2 je )
DONE !
[ ada ku ceritakan sekali dalam celoteh ku after pic-pic cun tuh..lalalala ]

7-Tulis jugak kenapa ampa join contest ni:)
DONE !
[ ada dinyatakan selepas eden bagi salam kat atas tuh..yang mukadimah panjang-panjang tuh..hehe ]

8-Ampa rasa kenapa ampa mesti menang contest ni?
DONE !
[ penutup entry eden ade eden nyatakan..lalalala ]

habis part cara-cara membuatnye..eh..kompem la bukan nak masak..sebab ade terma dan syarat..ala-ala nak join contest kat surat kabau nun..haha..meh-meh usha jugak terma & syarat beliau..

Terma&syarat

1-Dalam Entry ampa mesti ada banner & link blog pemilik contest ni [iaitu aku ] tak kira la nak letak kat mana pun,atas ke bawah ke..
DONE !
[ sudah pong..sila baca semula kalau tak perasan ye..hikhik ]

2-Letakkan jugak dalam blog ampa banner contest ni [ saje nak tarik org ]
DONE !
[ lihatlah di side bar kuh..banner terletak dengan megahnye :) ]
lihat banner di sini

3-Bila dah join,macam besa la tinggalkan link ampa kt ruangan komen ni supaya aku tau sape yang join nanti :)
DONE !
[ sudah..bodek-bodek sikit tuh normal la kan sygs :) ]

4-Tarikh Tutup 31 Disember 2010
[ humangai..hurry up you ollzz..tak lame lagi dah..]

5-Terbuka utk Blogger yang berumur 15 hingga 100 thn saja:)
[ bdk2 sila mintak permission mak bapak dlu ]
DONE !
[ i'm sweet 21 taw..so takyah mintak permission mak abah la kan..lalala ]

6-Keputusan adalah muktamad,sebarang surat menyurat tidak di terima :)
DONE !
[ bodek-bodek eden pong tadenye sampai nak pos surat rayuan..hikhik ]

tiba lah saat-saat yang ditunggu..hadiah bagi contest ni..
tade la meriah sgt kan sampai beriban2..
tapi bagi orang yang kaki boros macam eden ni..
sentiasa menginginkan duet..lalalalala
saguhati die tuh buleh buat makan mekdi 3 hari tawu !
haha
^_^

Hadiah

Pertama : RM80 [ aku punye ! lalala..saje je..]
Kedua : RM60
Ketiga :RM30
RM30 hadiah saguhati untuk 6 orang yang paling sempoi !!!

dan...
pic-pic yang dipertandingkan..
tadaaaaaa !!!!!!


itu lah si lappy betina kepunyaan daku..
abaikan sticker yang macam budak tadika tuh ye
^_^


dan lagi...


comel tak ?
bukan eden la..lappy eden tuh..
eden make up beliau supaya nampak ke'betina'an beliau..
hahaha..rasa bosan la eden tinguk lappy tuh itam jek..
eden kasi tambah colour-colour sikit la kan
^_^

uihhh..
eden sayang gile lappy ni..tanpa beliau..takde nye eden berjaya tamatkan diploma..
sume assignment,project eden buat kat sini..banyak berjasa taw..
walaupun eden telah menyiksa beliau dengan meletakkan pelbagai software yang buleh mebuatkan beliau mengalami obesiti..hahaha
beliau jugak la tempat eden simpan segala kenangan manis dan segala lagu,movie,video..
beliau juga terpaksa menaggung dosa kerana menjadi tempat penyimpan video lucah ariel dan luna maya..hahaha
eden belum pernah tuka lagi anggota-anggota badan beliau..eden tak mau menyiksa beliau..haha
beliau juga kerap kali dimaki oleh eden sebab lambat bertindak..walaupun tuh sume bukan slaah beliau..sape suruh eden install software berat-berat kan..hahahaha
beliau juga kerap dimaki2 oleh eden sebab berat sangat..selalu jugak eden comparekan beliau dengan lappy jenama apple..haha
cukup la tuh..banyak lagi kelebihan beliau..kaw ade??? haha

nak dapatkan lappy ni bukan men susah..
sem 1 baru dapat..tuh pown atas jasa baik abah eden..
dari sem 2 sampai sekarang eden masih lagi mengeluarkan RM100 sebulan tok ganti balik duet abah..takpe2..seb baik kaw da banyak berjasa taw..hehe

kenapa eden harus menang contest ni ?
sebab...
eden sayang gile la lappy eden..
banyak dah eden puji lappy eden..
harap-harap beliau kenang la jasa eden dengan tidak mebuat hal..
hah ! lappy aku ade jantina..korg ade??? hahaha
lappy aku colourful macam budak-budak tadika..kaw ade??? hahaha

* ni la entry untuk contest yang palin rajin and panjang aku buat..haha

okey..sekian dari eden..
good luck for me
^_^



p/s : good luck for me :)



4 comments:

ReiKo91 said...

okey beres :)
cntik mnarik :))

joyahLisa said...

hehe
:)
hope i'm the lucky one
:)

MiSS Fyda said...

gud luck!!!!

ReiKo91 said...

"cik jOyah bleh x emailkn sy pic contest ari 2?sy xdpt tgk plak pic awk.."