Sunday, February 27, 2011

semalam joyah dating dengan........

assalamualiakum...

ngeh3 :) [ ni menunjukkan aku sedang tersengih2 like kerang busok ]
sebab apa aku tersengih bagai ni?
tersengih sebab baru lepas dating sama beliau ni

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

tadaaaa....
si boncit ni ha...


kali ni aku dating dengan dia pulak...last week dah dating sama kekasih lagi satu..this week turn my boifren la..


aktiviti sihat bersama boifren that day :

1. Masuk je dalam kereta..lepas salam beliau..boifren suruh tengok selipar beliau..okey..dia pakai selipar jamban warna oren [da satu set dengan baju dah..pandai you pilih eh sayang]..selipar beliau putus..baiklah sayang..kita pergi Pandan eh beli selipar baru..sampai Pandan je tengok pasar borong tak bukak lagi..tengok jam..baru pukul 11 am daaaaa...hadoi..

2. Lokasi seterusnya untuk misi mencari selipar boifren..Tesco Tebrau..eh..Tesco Tebrau lah..means aku boleh jumpa Nina my lovely bff..tak keluar kereta lagi terus call Nina ajak jumpa masa lunch hour beliau..settt !! round2 satu Tesco..sadis sungguh tak ada kedai kasut untuk lelaki..hanya Bata sahaja yang menawarkan kasut/selipar untuk lelaki..masuk jek la sayang..belek punya belek..boifren amik la selipar berharga RM19.90..nice la lu bro..kedekut ! ngeh3 :) keluar Bata terus pakai selipar baru then selipar jamban masuk dalam plastik..ye..aku la yang tukang bawak..

3. Dah penat-penat tawaf satu Tesco..perut haruslah rasa lapar..makan ala mamak dekat food court je..roti tampal+horlick ais potong kaki untuk kaw..roti planta potong kaki+milo ais untuk aku..

4. Jumpa Nina dekat Daily Fresh..peluk-peluk cium Nina..then ngumpat2 sekejap [ haruslahh ]..then berpisah..menitis air mata aku ni taw..rindu kawan aku sorang tuuuu :(

5. Bergerak ke Jusco Tebrau pula..ini pilihan aku setelah aku asyik merungut :
" asyik dating dekat CS jek..nak jugak pergi Jusco Tebrau "
betapa boifren sayang nya dekat aku,beliau layankan jek..haha

6. Masuk Jusco Tebrau terus menuju ke Baskin Robbins..aiskrim potong kaki kat Baskin Robbins ni di'sponsor' oleh boifren sepenuhnya :)

7. Jalan-jalan pusing-pusing Jusco Tebrau sampai lapar..bila dah lapar haruslah makan..cukup 2 kali survey tempat makan..akhirnya decide makan dekat food court saja..jimat..haha

8. Lokasi seterusnya ialah..Secret Recipe..hari tu aku ada tulis entry pasal aku mengidam nak makan kek ni..akhirnya dapat jugak....yeay! eh..kali ni guna duit aku ye..

9. Boifren ada story yang Street Mall Danga Bay dah tutup..actually aku percaya je..tapi disebabkan saja nak jalan-jalan gedik la cakap kat boifren nak tengok sendiri baru percaya..haha..

10. Lepak tepi pantai Danga Bay sambil menikmati kek Secret Recipe..dengan angin sepoi-sepoi bahasa..maka mood berkasih sayang sudah mari..lantas boifren ajak kahwin [ okey ni tipu je ] hahaha...

11. Buat kerja gila drive kereta pusing-pusing dekat parking lot Danga Bay..

12. Singgah pasar tani beli buah tangan untuk mak mertua..haha..tak menahan..untuk family en.boifren la..

13. Singgah rumah boifren beramah mesra dengan family beliau sekejap :)

14. Last tempat haruslah Terminal Bas Larkin..aku perlu balik ke Batu Pahat..beli tiket pukul 8..saje je menggedik nak amik tiket paling last..ontheway ke Terminal berselisish dengan Nabawi lantas beliau mengajak lepak bersama..on jeee...kaw belanja kan Mawi..no hal la..

15. After lepak bersama Nabawi sempat lagi aku borong 2 helai shawl pashmina..ngeh3 :)


cukup 15 aktiviti sihat bersama boifren..
eh eh..ada lagi satu..

16. sepanjang dalam kereta kami berkaraoke [ melalak sebenarnya ] lagu-lagu yang on air dekat radio..jimat dah..tak payah nak susah-susah pergi karaoke jamban..



tu diaa..aktiviti sihat aku bersama boifren untuk semalam..
korang pulak? apa aktiviti korang suka buat bila dating dengan boifren??
meh la share :)


4 comments:

aliza said...

cik joyahh aku pun nak jumpe kau dan yang lain...nak ngumpat2 gak.huhu

joyahLisa said...

@aliza
alahai...
kaw jauh beno dekat pasir gudang nun..
huhu

cik ewun said...

wahwahwahh! besh besh besh ! padat dan ringkas ;)

joyahLisa said...

@cik ewun
ngeh3
:)

da macam tagline berita terkini dah..
haha