Tuesday, March 15, 2011

tu diaaa...dia dah mai dahhhhh...

assalamualaikum semua nya..
moga sihat-sihat hendaknya ye..takyah tanya aku sihat ke tak..aku ni golongan darah A yang sememangnya tak lekang dengan macam-macam penyakit..demam la..selsema la..tonsil la..angau la [yang ni penyakit sendiri carik+gedik]..batuk la..pening la..macam-macam lagi la..lotih nak nyebut satu-satu..okey la..abaikan la pasal penyakit tu semua..

ni nak habaq mai ni...tang tajuk post tuh..apa dia yang dok mai tuhh?? memang ah..dia dah mai dahh..habih la aku..bila dia dah mai dah..memang kalut la naaa..apa dia? apa dia??


ni diaaaaaaaaaaaaa.....





dia mai dahhhhh......





dia mai dahhhhhh................







[ eh joyah ni..aku lempang laju-laju jugak kang ! ]






haha..saba la...saba la...





ni ha....dia maiii dahhhhhhhhhh....









tu diaaaaaaaaaaaaaaaaa.............













HANTU COKELAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






hahahahahaha...eh..jangan nak maki-maki aku eh..betui la...dah mai dah hantu cokelat tu..


al-kisahnya begini.....



ahad lepas bersamaan 13hb Mac 2011..cek dan family sepakat maw menghebohkan Jom Heboh
kat Danga Bay nunnn...maka bertolak la kami seawal 8 pagi [takut jemm woo]...sesampainya disana..kami dok rayau-rayau sampai kaki lenguh..berasak-asak..berpeluh-peluh merentasi lautan manusia [amboi ayat hangggg]...kaut sana sini satu beg RM10...lepas masing-masing berjaya kanan kiri dok kendong hasil kautan...kami pakat blahh dari situ dan menuju ke Singgah Selalu...cuaca yang semakin terik serta kepenatan berjalan menyebabkan perut mula lapar..

kemudian menuju ke tempat wajib+favourite abah cek..mana lagi..Plaza Kotaraya la...sebab pa?? sebab ada Kamdar..cek tak taw la apa dok hbat sangat Kamdar ni sampai buleh jadi port favourite mak abah cek..haih...

after that..after that eh..baru nak feeling-feeling cakap utara..potong ! okey..okey..lepaih tu..mesej la sama kekanda..abah kunun la gedik2 tak taw jalan nak menuju The Zon..saja ja naaa nak bermesra dengan bakal menantu..panggg!!!!!! haha...

di sini la bermula cerita 'HANTU COKELAT'..hangpa taw dak The Zon ni menatang apa?? bagi yang dak taw..The Zon ni shopping complex bebas cukai..hah ! cepat-cepat dok pikiaq..kalau dah free trade zone tu..hangpa paham-paham jak la..barang-barang semua bebas cukai...terutamanyaaaa....COKLAT ! cek ni pun sebenaqnya first time jugak jejak kaki kat The Zon ni..haha..jakun jakun...

maka dengan kesungguhan yang melampau..cek bersama family cek menerjah kedai coklat tersebut..masuk ja kedai coklat tersebut kakak cek sedia mengambil bakul na..gaya macam nak shopping kat mini market gitu..hamik kaw..berpinar-pinar mata...rasa nak beli satu kedai..ngahahaha :D

meh meh lihat coklat yang kami dok berjaya kaut..ngeh3


ni coklat pemberian kekanda..i lap you lah kanda! :)










dan yang paling teruja serta mengiurkan....
mempersembahkan.....












yeah ! DAIM my favourite...ngeh3 :)
seksi la kaw Daim ! tak saba nak ngap kaw !









tu diaaaa...junk food+coklat yang boleh membahayakan kesihatan..abih gemuk+botak kapla lepas neh..hahahahaha...


eh..eh..cek nak habaq jugak..akhirnya cek berjaya menikmati bagaimana rasanya kacang phool...ye..sadis sungguh hidup aku..sepanjang 22 tahun hidup..aku tak pernah merasa makan kacang phool..thanks kanda sebab melanja eh :)

abaikan tangan kanda tu :)




sekian entry berbaur teruja dari cek..harap maap jikalau ada membuatkan anda anda berkata :

" hekelehhhhhh...pasal ni pun nak cerita dekat blog.."


dak pa...blog cek..cek punya suka naaa...dak suka buleh tekan pangkah laju-laju eh :)



p/s : bahasa entry kali ni ke arah utara sikit akibat daripada terlebih melayan video-video terbaekkk dari MatLuthfi :)

6 comments:

aliza said...

wei..aku pun tak pernah jejak kat the zon tuu lagi..nape tak beli coklat hershey's..sedap jor.

joyahLisa said...

@aliza
oigh! kaw org jb pong tak penah pegi ke?
hershey's?
aku tak minat la..
DAIM tetap mabelessssss !!!!
:)

cik ewun said...

nak jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkk!sedapnya kacang pool lama xmam :(

kata kila said...

sedapnye ayoyoyo

joyahLisa said...

@cik ewun
hehe..
kiko maw ape?
kacang phool ke cokelat?
:)

joyahLisa said...

@kata kila
ayoyo..
bersedia untuk gemukkk
:p